Camembert w cieście francuskim - Składniki:

    * 9 płatów ciasta francuskiego (mrożone można kupić w supermarketach), pociętych w kwadraty 30x30 cm
    * 145 g stopionego masła
    * 3 łyżki posiekanego, świeżego rozmarynu i dodatkowo rozmaryn do dekoracji
    * 3 x 225 g okrągłego sera camembert
    * czarny pieprz
    * 3 łyżki gotowego soku jabłkowego

Sposób przygotowania:

    * Rozłożyć płat ciasta francuskiego, posmarować go masłem © kuchniafrancuska.pl Camembert w cieście francuskim - Składniki:

    * 9 płatów ciasta francuskiego (mrożone można kupić w supermarketach), pociętych w kwadraty 30x30 cm
    * 145 g stopionego masła
    * 3 łyżki posiekanego, świeżego rozmarynu i dodatkowo rozmaryn do dekoracji
    * 3 x 225 g okrągłego sera camembert
    * czarny pieprz
    * 3 łyżki gotowego soku jabłkowego

Sposób przygotowania:

    * Rozłożyć płat ciasta francuskiego, posmarować go masłem © kuchniafrancuska.pl
Aktualnie jesteś:  kuchniafrancuska.pl Przystawki Camembert w cieście francuskim

Camembert w cieście francuskim

Składniki:

* 9 płatów ciasta francuskiego (mrożone można kupić w supermarketach), pociętych w kwadraty 30x30 cm
* 145 g stopionego masła
* 3 łyżki posiekanego, świeżego rozmarynu i dodatkowo rozmaryn do dekoracji
* 3 x 225 g okrągłego sera camembert
* czarny pieprz
* 3 łyżki gotowego soku jabłkowego

Sposób przygotowania:

* Rozłożyć płat ciasta francuskiego, posmarować go masłem. Przykryć ciasto drugim płatem tak. by powstała gwiazda o 8 ramionach. Ponownie posmarować masłem. Znów przykryć trzecim płatem tak, by dodać gwieździe 4 kolejne ramiona i znów posmarować powierzchnię masłem.
* Posypać odrobiną rozmarynu, pośrodku ułożyć ser, posypany pieprzem i rozmarynem i polany 1 łyżką soku jabłkowego.
* Przykryć ser ramionami gwiazdy z ciasta. Posmarować masłem. Podobnie postąpić z pozostałym ciastem i serami. Ułożyć luźno w naczyniu i wstawić pod przykryciem do lodówki na 2 godziny.
* Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Posmarować masłem brytfannę do pieczenia, ułożyć w niej zawiniątka z serem i piec na złoty kolor ok 25 minut. Studzić ok. 1 5 minut. Podawać na ciepło posypane rozmarynem.


PORCJA DLA 3 OSÓB



źródło: gotowanie.v9.pl 

 Polecamy serwis poświęcony koszykówce - koszykowka.com.pl
Serwis ma czysto charakter informacyjny. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Pierogi
Najlepsze pierogi w Łodzi
Tanio, smacznie i szybko.
www.kuchniawloska.com.pl
opony  netBOX - Systemy internetowe