Sałatka nicejska - Składniki:

    * 4 małe ziemniaki
    * 225 g drobnej fasolki szparagowej
    * 3 średnie jaja
    * 4 pomidory
    * 1/2 białej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki
    * 200 g tuńczyka w oleju, z puszki, odsączonego
    * 8 czarnych oliwek, przekrojonych na pół
    * 6 filetów anchois (według uznania), przekrojonych na pół
    * 2 małe sałaty, rozdzielone listki

Dekoracja

* rukiew wodna

Sposób przygotowania:

    * Obrane ziemniaki gotować na miękko (15-20 minut) w osolonej wodzie © kuchniafrancuska.pl Sałatka nicejska - Składniki:

    * 4 małe ziemniaki
    * 225 g drobnej fasolki szparagowej
    * 3 średnie jaja
    * 4 pomidory
    * 1/2 białej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki
    * 200 g tuńczyka w oleju, z puszki, odsączonego
    * 8 czarnych oliwek, przekrojonych na pół
    * 6 filetów anchois (według uznania), przekrojonych na pół
    * 2 małe sałaty, rozdzielone listki

Dekoracja

* rukiew wodna

Sposób przygotowania:

    * Obrane ziemniaki gotować na miękko (15-20 minut) w osolonej wodzie © kuchniafrancuska.pl
Aktualnie jesteś:  kuchniafrancuska.pl Przystawki Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Składniki:

* 4 małe ziemniaki
* 225 g drobnej fasolki szparagowej
* 3 średnie jaja
* 4 pomidory
* 1/2 białej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki
* 200 g tuńczyka w oleju, z puszki, odsączonego
* 8 czarnych oliwek, przekrojonych na pół
* 6 filetów anchois (według uznania), przekrojonych na pół
* 2 małe sałaty, rozdzielone listki

Dekoracja

* rukiew wodna

Sposób przygotowania:

* Obrane ziemniaki gotować na miękko (15-20 minut) w osolonej wodzie. Odlać wodę i odstawić ziemniaki, aż ostygną, a następnie pokroić je w kostkę. Podobnie ugotować w osolonej wodzie oczyszczoną fasolę, aż zmięknie (5 minut), następnie odcedzić i pokroić na połówki.
* Jaja wstawić do zimnej wody, zagotować i gotować jeszcze 10 minut. Oblać zimną wodą, obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Pomidory sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórki, a następnie pokroić w cząstki.
* Do dużego, głębokiego naczynia włożyć ziemniaki, fasolkę, jajka, pomidory, cebulę, tuńczyka, oliwki i anchois. Dokładnie wymieszać. Półmisek wyłożyć liśćmi sałaty i umieścić na nich wszystkie składniki sałatki.




źródło: gotowanie.v9.pl 

 Polecamy serwis poświęcony koszykówce - koszykowka.com.pl
Serwis ma czysto charakter informacyjny. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Pierogi
Najlepsze pierogi w Łodzi
Tanio, smacznie i szybko.
www.kuchniawloska.com.pl
opony  netBOX - Systemy internetowe