Suflet Grand Ma mier - Składniki:

    * 1/2 szklanki soku z pomarańczy
    * 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
    * 3/4 szklanki ugotowanego ryżu dlugoziarnistego
    * 4 żółtka jaj
    * 1 łyżka cukru pudru
    * 1 łyżka mąki kukurydzianej
    * 1 1/4 szklanki mleka
    * 4 łyżki likieru Grand Marnier
    * 5 białek jaj
    * dodatkowo 1/3 szklanki cukru pudru do piany z białek

Sposób przygotowania:

    * W głębokim rondlu zagotować sok ze skórka pomarańczową i ryżem © kuchniafrancuska.pl Suflet Grand Ma mier - Składniki:

    * 1/2 szklanki soku z pomarańczy
    * 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
    * 3/4 szklanki ugotowanego ryżu dlugoziarnistego
    * 4 żółtka jaj
    * 1 łyżka cukru pudru
    * 1 łyżka mąki kukurydzianej
    * 1 1/4 szklanki mleka
    * 4 łyżki likieru Grand Marnier
    * 5 białek jaj
    * dodatkowo 1/3 szklanki cukru pudru do piany z białek

Sposób przygotowania:

    * W głębokim rondlu zagotować sok ze skórka pomarańczową i ryżem © kuchniafrancuska.pl
Aktualnie jesteś:  kuchniafrancuska.pl Desery Suflet Grand Ma mier

Suflet Grand Ma mier

Składniki:

* 1/2 szklanki soku z pomarańczy
* 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
* 3/4 szklanki ugotowanego ryżu dlugoziarnistego
* 4 żółtka jaj
* 1 łyżka cukru pudru
* 1 łyżka mąki kukurydzianej
* 1 1/4 szklanki mleka
* 4 łyżki likieru Grand Marnier
* 5 białek jaj
* dodatkowo 1/3 szklanki cukru pudru do piany z białek

Sposób przygotowania:

* W głębokim rondlu zagotować sok ze skórka pomarańczową i ryżem. Mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż cały sok zostanie wchłonięty. Odstawie.
* Utrzeć żółtka z cukrem pudrem i mąką kukurydzianą. Zagotować mleko i dodać do utartej masy. Mieszając, podgrzewać la małym ogniu, aż zgęstnieje. Zmniejszyć ogień i podgrzewać jeszcze 3-4 minuty. Zdjąć z ognia. Dodać Gran>I Marnier i masę ryżową. Wymieszać. Odstawie do ostudzenia.
* Podgrzać piekarnik do temperatury 220C. Ubić białka na pianę. Cały czas ubijając dodawać cukier. Ostrożnie zmieszać pianę z masą ryżową, a następnie przełożyć do przygotowanej formy do pieczenia. Piec 20-25 minut, aż suflet wyrośnie i będzie miał złoty kolor. Podawać gorący.


PORCJA DLA 4 OSÓB



źródło: gotowanie.v9.pl 

 Polecamy serwis poświęcony koszykówce - koszykowka.com.pl
Serwis ma czysto charakter informacyjny. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Pierogi
Najlepsze pierogi w Łodzi
Tanio, smacznie i szybko.
www.kuchniawloska.com.pl
opony  netBOX - Systemy internetowe