Gulasz wołowy po prowansalsku - Składniki:

    * 1 kg 300 g skrawków mięsa wołowego
    * 1/3, szklanki octu z białego wina
    * 4 łyżki oliwy z oliwek
    * 1 łyżeczka soli
    * 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
    * 1 liść laurowy
    * 2 ząbki czosnku, oczyszczone i zgniecione płaską stroną noża
    * 1 łyżeczka posiekanego, świeżego tymianku lub 1/2 łyżeczki suszonego
    * 2 wąskie paski skórki pomarańczowej
    * 2 szklanki wytrawnego, czerwonego wina
    * 2 łyżki posiekanej natki pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

    * Mięso oczyścić z żyłek i tłuszczu i pokroić w kostkę (3 cm) © kuchniafrancuska.pl Gulasz wołowy po prowansalsku - Składniki:

    * 1 kg 300 g skrawków mięsa wołowego
    * 1/3, szklanki octu z białego wina
    * 4 łyżki oliwy z oliwek
    * 1 łyżeczka soli
    * 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
    * 1 liść laurowy
    * 2 ząbki czosnku, oczyszczone i zgniecione płaską stroną noża
    * 1 łyżeczka posiekanego, świeżego tymianku lub 1/2 łyżeczki suszonego
    * 2 wąskie paski skórki pomarańczowej
    * 2 szklanki wytrawnego, czerwonego wina
    * 2 łyżki posiekanej natki pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

    * Mięso oczyścić z żyłek i tłuszczu i pokroić w kostkę (3 cm) © kuchniafrancuska.pl
Aktualnie jesteś:  kuchniafrancuska.pl Mięsa Gulasz wołowy po prowansalsku

Gulasz wołowy po prowansalsku

Składniki:

* 1 kg 300 g skrawków mięsa wołowego
* 1/3, szklanki octu z białego wina
* 4 łyżki oliwy z oliwek
* 1 łyżeczka soli
* 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
* 1 liść laurowy
* 2 ząbki czosnku, oczyszczone i zgniecione płaską stroną noża
* 1 łyżeczka posiekanego, świeżego tymianku lub 1/2 łyżeczki suszonego
* 2 wąskie paski skórki pomarańczowej
* 2 szklanki wytrawnego, czerwonego wina
* 2 łyżki posiekanej natki pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

* Mięso oczyścić z żyłek i tłuszczu i pokroić w kostkę (3 cm). W dużym rondlu zmieszać ocet, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, liść laurowy, czosnek, tymianek i skórkę pomarańczową. Dodać mięso, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 12-18 godzin. Następnie osuszyć mięso papierowymi ręcznikami, zachowując marynatę.
* W dużym garnku z przykrywka podgrzać na średnim ogniu pozostałą oliwę. Dokładnie zrumienić mięso z każdej strony. Dodać marynatę. Gotować bez przykrycia 3 minuty, a następnie zmniejszyć ogień do minimum, przykryć i gotować, aż mięso będzie miękkie (ok. 3 godzin). Potrawa zyska lepszy smak. jeśli pozwolimy jej wystygnąć w temperaturze pokojowej. Należy ją wstawić na noc pod przykryciem do lodówki. Podawać gulasz na ciepło, w gorących miseczkach do zupy lub na polanym masłem makaronie, udekorować natką pietruszki.


PORCJA DLA 6 OSÓB



źródło: gotowanie.v9.pl 

 Polecamy serwis poświęcony koszykówce - koszykowka.com.pl
Serwis ma czysto charakter informacyjny. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Pierogi
Najlepsze pierogi w Łodzi
Tanio, smacznie i szybko.
www.kuchniawloska.com.pl
opony  netBOX - Systemy internetowe